Perkara ini semestinya bukan senang untuk melabur dalam industri mata wang kripto. Memandangkan mata wang kripto ialah instrumen pelaburan yang sangat turun naik untuk kebanyakan pedagang. Anda mungkin kehilangan semua wang anda pada masa yang singkat jika anda tidak ada rancangan langsung. Salah satu rancangan yang pelabur jangka panjang ikuti ialah muslihat yang sangat lama iaitu mempelbagai. Kebanyakan orang percaya bahawa kepelbagaian portfolio satu perkara yang anda perlukan sebelum memulakan pelaburan dalam mata wang kripto. Dengan melakukan perkara tersebut, anda boleh mengurangkan risiko dan boleh ada peluang mendapat pulangan yang baik terhadap pelaburan anda untuk jangka masa lama.

Anda mempertaruhkan segalanya dalam satu usaha mungkin menjadi perkara lebih bahaya untuk dilaksanakannya. Dengan melakukannya, anda akan terdedah dengan risiko yang tinggi. Ia jelas bahawa kepelbagaian sangat penting untuk diambil kira. Kita semua tahu yang mempertaruhkan segalanya dalam satu usaha mungkin menjadi perkara lebih bahaya untuk dilaksanakannya. Cara anda akan laksana perkara ini adalah soal lain. Hari ini, kami akan menerangkan cara bijak untuk mempelbagaikan portfolio kripto anda.

Termasuk Bitcoin  

Bitcoin ialah mata wang kripto yang pertama yang pernah kita jumpa selama ini. Mata wang kripto utama ialah sebab mengapa kami akan membincangkan semua sektor pada masa ini. Status utama Bitcoin dalam industri ini akan sentiasa kekal di sana. Ia khidmat berbaloi yang Bitcoin ialah mata wang kripto yang paling besar berdasarkan cap pasaran dan pelabur tradisional sentiasa berbicara tentang Bitcoin apabila merka mahu melabur dalam mata wang kripto.

Bitcoin itu sendiri ialah asset yang sangat turun naik sama seperti mata wang kripto yang lain. Anda boleh lindung nilai risiko melabur dalam mata wang kripto dengan memberi ruang kepada BTC dalam portfolio anda. Apabila semua pasaran musnah, Bitcoin boleh dikatakan kurang musnah. Jadi, ia akan memberi anda lindung nilai terhadap kejatuhan akan datang.

Pendapatan Pasif and Pancang Jenis Koin  

Dalam portfolio mata wang kripto anda, ia sentiasa bagus untuk mempunyai beberapa pembekal pendapatan pasif. Perkara ini selalunya dipanggi sebagai Proof of Stake (PoS) koin. Jika anda mempelbagaikan portfolio kripto dengan PoS koin, produk yang anda laburkan akan menjadi bernilai dalam jangaka masa lama. Sementara itu, anda akan memperoleh sumber tambahan pendapatan melalui pancang.

Anda boleh melawat MyCointainer untuk mencari PoS koin yang terbaik untuk pancang. Anda boleh memperoleh banyak koin yang berbeza untuk pancang dlam platform kami. Terdapat beberapa isu bersekutu dengan PoS koin dan itulah pancang atau yuran ganjaran. Jadi, jika anda memilih untuk pancang koin anda dalam MyCointainer dan melanggan salah satu pelan 'Power' kami. Anda tidak perlu membayar sebarang yuran pancang yang mana membuatkan PoS koin sememangnya pelaburan yang terbaik.

Jika anda melanggan salh satu pelan 'Power' kami, anda boleh simpan yuran pancang tambahan sebanyak 7% untuk diri anda. Perkara ini akan memberi anda peluang untuk mahir dalam perdagangan atau pelaburan akan datang anda. Anda boleh melawat ke halaman ini untuk melihat perincian tentang pelan 'Power' kami.

Perkara lain tentang PoS koin yang bakal dilihat sebagai generasi seterusnya bagi mata wang kripto. Sejak industri mata wang kripto bergantung kepada operasi melombong, banyak cadangan yang dikritik  bahawa ia tidak bagus untuk semula jadi bagi jangka masa panjang. Dengan memasukkan PoS koin dalam portfolio anda, anda juga mempunyai peluang untuk membuat pelaburan untuk generasi seterusnya bagi mata wang kripto dan menjana pendapatan tambahan.

Airdrop

Aidrops secara amanya  dilihat sebagai peluang wang percuma untuk kebanyakan pedagang. Perkara ini sangat penting kerana jika anda menyertai aidrops, anda mempunyai peluang untuk menjana secara percuma dan mempelbagaikan koin. Bagaimana untuk memilih airdrop yang terbaik ialah perkara yang berbeza. Ia mungkin mencabar terutamanya jika anda masih baharu dalam sektor ini. Walau bagaimanapun, sebagai pasukan MyCointainer, kami akan mempersembahkan anda airdrop yang terbaik untuk disertai setiap minggu. Oleh sebab itu, anda tidak perlu membazir masa untuk pencarian. Sila lihat artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai airdrop.

Kestabilan koin

Kestabilan koin adalah lindung nilai pasaran yang terhebat. Jika anda mahu mengurangkan risiko dalam industri mata wang kripto, anda perlu pilih termasuk kestabilan koin untuk mempelbagaikan portfolio kripto. Terdapat banyak kestabilan koin di luar sana seperti Tehter (USDT), True USD (TUSD), dan Gemeni Dollar (GUSD) dan banyak lagi kestabilan koin yang terikat dengan jenis fiat yang berbeza seperti Euro dan Paun.

Kebanyakan orang melihat kestabilan koin sebagai cara terbaik untuk melundungi pelaburan anda daripada turun naik. Perkara penting yang lain bagi kestabilan koin adalah memberi peluang kecairan kepada anda apabila anda memerlukannya. Hal ini dikatakan demikian kerana jika anda mengalami kejatuhan dalam sektor ini, wang anda akan hilang dengan serta-merta. Jika anda memasukkan kestabilan koin dalam portfolio anda, kesan kejatuhan akan berkurangan. Kestabilan koin juga membenarkan anda untuk membeli mata wang kripto pada tahap agak rendah selepas jatuh. Jadi, ia sentiasa bagus mempunyai kestabilan koin dalam portfolio kripto anda.

Bonus

Cara terbaik untuk kepelbagaian dengan mendapat wang tambahan dalam portfolio kripto anda. Twaran istimewa dan bonus membenarkan anda untuk melakukannya. Dalam MyCointainer, kami mempunyai program bonus yang terbaharu yang dicipta khas untuk anda. Jika anda menukarkan koin anda dalam MyCointainer, anda akan dapat bonus tambahan untuk keutamaan anda. Ia memberi anda aset yang lain untu mempelbagaikan portfolio kripto dan juga sumber tambahan bagi pendapatan. Anda boleh melawati halaman ini untuk melihat bagaiman anda boleh menjana bonus dengan hanya menukarkan koin anda dalam MyCointainer.

Altkoin Terkenal yang Lain

Anda boleh memutuskan untuk menambah beberapa dariapada kebanyakan altkoin terkenal seperti Ripple (XRP) dan Ethereum (ETH) untuk mempelbagaikan portfolio kripto anda. Tambahan pula, anda boleh melihat koin terkenal yang lain seperti Stellar Lumens (XLM), Bitcoin Cash (BCH) dan Cardano (ADA). Koin tersebut dilihat sebagai pilihan yang baik bagi pelaburan untuk jangka masa lama. Sila ingat bahawa ia sememangnya aset turun naik juga agar melakukan pencarian anda sendiri sebelum membuat keputusan.

Kesimpulannya

Jika anda mempunyai kepelbagaian portfolio yang baik untuk jangka masa panjang, anda mempunyai peluang yang baik membuat pulangan yang positif terhadap pelaburan anda untuk mata wang kripto. Terdapat jumlah alternatif luar biasa yang anda boleh pilih dalam sektor ini. Sila ingat bahawa anda tidak sepatutnya melabur sebarang kripto yang lain hanya untuk mempelbagaikan portfolio anda. Pilihan anda seharusnya ditentukan berdasarkan fakta lebih baik daripada membuat tanggapan sendiri. Kami berharap anda berjaya dalam pelaburan pada masa depan!