Bitcoin sebagai nilai storan dan emas digital

Kebanyakan anda pada tahap ini sudah mendengar tentang Bitcoin, mata wang kripto yang pertama dan asli. Ia menjadi satu konsep wang terpencar merupakan salah satu pelaburan yang penting untuk beberapa tahun kebelakangan ini dan pilihan pelaburan yang bagus. Jika anda melabur 100$ dalam BTC pada 2010, anda akan menjadi jutawan pada hari ini. Pulangan Pelaburan (ROI) Bitcoin sememangnya hebat dan BTC mengatasi secara berperingkat bagi setiap pilihan pelaburan yang berasaskan Fiat dengan mudah di luar sana. Kita dapat melihat di bawah bagaimana ROI Bitcoin dan mata wang kripto yang lain kelihatan seperti:

Apabila kita melihat lebih mendalam kepada graf ini, kita boleh menganggap harga Bitcoin dan mata wang kripto yang lain akan berterusan untuk meningkat. Ia tidak bijak untuk memikirkan potensi corak peningkatan harga akan berhenti secara tiba-tiba atau berbalik secara mendadak. Selepas semua harga bagi kebanyakan mata wang kripto terhingga, tidak ada lagi Bitcoin pernah terfikir selain daripada 21 juta telah dirancang sejak dari mula lagi. Walau bagaimanapun, kita perlu ingat bahawa beberapa pakar mungkin bercanggah yang tiada nilai yang 'sebenar' disebalik mata wang kripto, sebagai contoh, tiada mesin, kilang (selain daripada ASICS dan peralatan perlombongan yang lain) paten dan tanah dengan perbadanan saham. Kes ini juga memberi kesan kepada semua mata wang Fiat tradisional. Jika orang hilang keyakinan terhadap dollar, 100$ bil hanya sekadar sekeping kertas, dan kita mengalami situasi di mana nilai wang kertas telah berkurang kepada kosong pada masa lalu. Sesetengah pengkritik mungking berkata bahawa Bitcoin sememangnya mahal untuk dibeli. Ia benar yang harga BTC tinggi - sekurang-kurangnya berbanding dengan altkoin. Walau bagaimanapun, orang yang tidak mengambil kira fakta yang kita boleh melanggan bukan hanya 1 Bitcoin secara penuh malah fraktur yang kecil daripadanya. Biasanya Bitcoin (atau mana-mana altkoin) boleh dilanggan dengan 1$ (atau kurang!) jika anda ingin melakukannya.

Pelaburan altcoin masih berdaya maju? ย 

Seperti anda lihat Bitcoin sememangnya mempunyai ROI yang terbaik antara semua mata wang kripto tetapi tidak bermaksud ia tidak untung untuk membeli altcoin. Jika anda fikir tentang melabur dalam kepelbagaian mata wang digital dinasihatkan dan diperlukan. Pembelian altkoin juga untung apabila memilih koin yang tepat untuk dibeli! Selalunya kita boleh memerhati situasi ketika tempoh yang pendek, apabila altkoin yang terperinci memperoleh nilai yang tinggi berbanding dengan Bitcoin dan dollar itu sendiri. Dengan altkoin, kita juga perlu akses sesetengah model maju penjanaan pendapatan wang - sebagai contoh pancang daripada jenis koin Proof of Stake. Mata wang kripto menggunakan konsensus Proof of Stake membenarkan anda untuk menghasilkan lebih koin sambil pancang koin tanpa melombong atau melanggan pelantar melombong yang mahal.

Semua orang perlu ada mata wang kripto portfolio

Apabila kita tidak boleh menyatakan bagaimana harga Bitcoin pada masa depan atau altcoin akan terjadi, mata wang kripto masih pada fasa awal dan kekal sebagai eksperimen. Saya pasti lebih 50% yang mata wang kripto akan melepasi daripada jangkaan kita semua.Kita dapat lihat bahawa Bitcoin telah wujud untuk 10 tahun tanpa sebarang ganguan atau kerisauan keadaan. BTC meningkat dengan pantas terhadap pengguna dan asas urus niaga. Saya juga pasti bahawa sesetengah altcoin yang serius akan mengikuti BTC dan penggunaan kes yang sebenar serta kesan rangkaian akan memberi impak terhadap harga. Akhir sekali, dalam kemelesetan ekonomi yang lambat laun akan tiba, memiliki aset ย tidak berkolerasi dengan jalan kewangan piawai boleh dijadikan sebagai kad kemenangan yang terbaik yang boleh dimiliki oleh semua orang.

Selamat Pancang!

Jika anda mencari maklumat am mengenai mata wang kripto, berita kripto, petua, panduan, strategi, teknologi kewangan, teknologi baharu, ruang perdagangan, pelaburan kripto dan banyak lagi?

MyCointainer Insight ialah tempat yang anda perlu pergi. Kami mempunyai perlindungan! Lawati MyCointainer Platform dan kalau tidak keberatan untuk mendaftar untuk Komuniti kami agar kita boleh melakukan impak bersama.