Menurut Henry David Thoreau, kerajaan yang terbaik yang memerintah paling sedikit. Thoreau menyokong untuk pengecuailan kerajaan daripada urusan awam Dia dan selain daripada pujukan yang serupa mempercayai bahawa negara berkembang maju di bawah peraturan minimal. Bagi mereka, persekitaran  merangsang inovasi dan industri. Oleh sebab kemajuan negara, penjaminan rakyatnya mampu meningkatkan lanjutan sosial dengan hebat.

UAS di bawah kepimpinan Stephen McCullah, pandangan pemerintah dalam feksyen Thoreau-esque. Ia ada asas terhadap ekonomi dorongan pasran yang menegakkan hak manusia. Kerajaan ingin memanfaatkan teknologi rantai blok untuk mencapai yang dahalu. Rantai blok menyediakan jalan untuk kerajaan untuk keluar dari pasaran dan penyebaran tanpa tembus, kecekapan dan sistekm yang telus untuk membantu dalam perlaksanaan terhadap amanahnya.

Peningkatan Kecekapan Kerajaan melalui Teknologi

Nilai teknologi dalam pemerintah tidak boleh dikira. Inovasi membenarkan pengambilan sistem yang lebih baik dan proses mengarahkan kerajaan menjadi terbuka, boleh diakses,  bertanggungjawab, dan kecekapan.

Penggunaan yang bijaksana dalam teknologi mempunyai potensi untuk mengubah pemerintahan merintasi dunia. U.A.S melihat lebih banyak kerajaan responsif melalui pengdigitan seperti berikut:

Kedai Perkhidmatan Sehentian(Penumpuan Jabatan Kerajaan)

Kerajaan ingin untuk menghos semua jabatan dalam satu platform dengan menggunakan infrastruktur rantai blok. Perkembangan ini menjalinkan dalamnya dan membenarkan untuk perkongsian maklumat dari semasa ke semasa. Oleh sebab itu, mana-mana orang atau perkhidmatan pencarian entiti mempunyai meja sehentian untuk mendapatkan akses.

Tambahan pula, model perkhidmatan kerajaan sehentian,ditambah dengan automasi usahawan bantuan pembayaran untuk menyediakan usaha mereka yang cekap. Dengan cara ini, kerajaan menginsentifkan perlaburan.

Pendaftaran Awam

Rantai blok membenarkan tangkapan digital terhadap maklumat penting seperti tarikh lahir, kematian dan kesatuan awam. Kerajaan kemudiannya menggunakan maklumat ini untuk tujuan perancangan. Lebih-lebih lagi, penyerdahanaan respotori dan penerbitan dokumen yang penting seperti sijil lahir dan meninggal dunia, dokumen pengenalan dan sijil perkahwinan.

Cara Pembayaran Selamat

Mata wang kripto adalah perantara pertukaran dalam ekonomi U.A.S. Apabila ia digunakan bersama dengan kontrak pintar, mereka mengurangkan penipuan yang berkaitan dengan cara pebayaran yang lain seperti kad kredit atau pemindahan wayar dan mata wang fiat.

Pendaftaran Tanah

Fintech membenarkan untuk dokumen sebenar untuk urus niaga terhadap tanah dan hartanah. Rekod awam kekal bagi pemberian bukti terhadap pemilik yang sah dan mengelakkan daripada pemerolehan palsu.

Kerajaan Terbuka

Sumbangan Teknologi Ledger membuka fungsi kerajaan dan proses kepada awam. Jejak awam bagi setiap urus niaga sebagaimana ia meninggalkan daripada masa kekal di dalam platform ini. Pada asasnya, kunci penentuan yang diambil dan pemain yang terlibat di dalam dirinya dibuka pemeriksaan ketelusan yang meningkat.

Pengurusan Pengenalan

Model kerajaan digital U.A.S menggunakan kriptografi untuk mencipta pengenalan digital gangguan bukti. Pengenalan ini bernilai seperti berikut:

Pengurusan Penggajian

Pengenalan digital memastikan penggajian yang sahih. Ciri-ciri keselamatan wujud di dalamnyamenyingkirkan kepalsuan daripada sistem. Akibatnya, kerajaan mengurangkan pembaziran dana.

Notarisasi

Teknologi rantai blok memudahkan pengesahan dokumen. Ia ada rekod tidak berubah terhadap akademil individu dan perkembangan professional. Keraguan atau percanggahan dalam apa yang dipersembahkan untuk pekerjaan adalah senang untuk disemak dan tindakan bernas dimulakan.

Pengerusan Pencen

Kes mengenai pencuri pengenalan telah membawa untuk menjadikan para pencen ditipu terhadap bayaran pencennya. Unik yang pengenalan digital kepada para pencen dapat melindungi dana mereka daripada akses yang tidak dibenarkan membenarkan mereka bersara tanpa risau.

Penyediaan untuk Pendedahan

Pemetaan populasi yang terdedah menjadi senang melalui rantai blok. Kerajaan kemudiannya memulakan campur tangan dengan baik untuk melindungi mereka daripada kesan kerugian akan datang

Pemfailan Pulangan Cukai

Sistem cukai secara automatik meringankan beban bagi pematuhan dengan sistem warisan, kelebihan untuk pembayar cukai. Lejar diedarkan untuk menyingkirkan tedium pengesahan menuak yang dijalankan oleh pengawal selia.

Penyingkiran Kekalahan dalam Kerajaan.

U.A.S membayangkan struktur pemerintahan secara automatik. Pengambilan sistem digital menyingkirkan proses intensive yang menyekat dengan cekap. Tambahan pula, ia adalah beban ysng tidak penting terhadap perbendaharaan. Penghantaraan perkhidmatan mempercepatkan penyingkiran manakala memotong perbelanjaan.

Pelindungan Data

Platform e-kerajaan U.A.S ingin untuk menjalankandikubukan dengan kod kawalan. Rakyat terjamin bahawa jaminan terhadap datanya kekal menjadi rahsia.

Perlaksanaan Pilihan Raya

Struktur pilihan raya pada hari ini penuh dengan cabaran. Sesetengah daripadanya termasuk keraguan terhadap ketelusan, kapasiti dan autonomi badan electoral. Manfaat rantai blok mengatasi cabaran ini bagi memastikan proses pengundian yang bebas, adil dan telus.

Prosiding Kehakiman

Keadilan ditangguh adalan keadilan ditolak, sama seperti orang katakan. Kita mendengar laporan mengenai keguguran keadilan sering berlaku daripada tidak. Kebanyakan orang perlu menunggu untuk jangka masa yang lama untuk mendapatkan keadilan yang mana menjurus kepada kekecewaan dan tidak peduli untuk proses kehakiman. Kerajaan U.A.S melihat rantai blok sebagai kunci sekutu dari semasa ke semasa dan resolusi terhadap konflict.

Nota Pengarang

Tanggungjawab utama kerajaan adalah berkhidmat kepada rakyat. Ia menjadi kewajiban bagi setiap pemerintah yang layak namanya untuk melayani masyarakat dengan cekap. Cara lama untuk melakukanya telah rosak dan mengerikan yang memerlukan perbaikan dengan segera.

Walau bagaimanapun, rantai blok menawarkan lebih banyak daripada membaiki apa yang telah rosak dalam kerajaan. Secara radikal, ia menyediakan seni bina untuk perlembagaan semula bagi kerajaan dalam lebih akses, rensponsif dan entiti cekap. Model pemerintahan U.A.S  menjadi contoh yang benar untuk bagaimana kerajaan yang modern mesti untuk mengstruktur dengan sendirinya.