Evenimentul de injumatatire a recompensei pentru mineri a fost finalizat pe 11 Mai si majoritatea analistilor se asteapta ca Bitcoinul sa urce in urmatorii ani. Argumentul principal ar fi diminuarea recompensei primtie de minari de la 12.5 la 6.25 BTC per bloc minat.

Asumandu-ne situatia curenta multi oameni considera ca va fi un avantaj imens pentru Bitcoin aceasta injumatatire in economia curenta. FED si alte mari banci centrale printeaza bani la un nivel foarte ridicat. In acest timp un numar limitat de Bitcoin poate sa aiba un avantaj incredibil.Astazi am realizat pentru voi 8 predictii facute de oamenii importanti din lumea cryptomonedelor.

Acestea nu sunt sfaturi de investitii. Faceti-va singuri research-ul daca doriti sa investiti.

Anthony Pompliano, $100.000, Data: 2021

Numit si 'Pomp' acesta este o figura proeminenta in industria cryptomonedelor si un om ce crede cu tarie in tehnologia Bitcoinului ( Blockchain ). El este fondatorul companiei Morgan Creek Digital, o firma de investitii pentru cryptomonede.

Acesta spune ca Bitcoin este viitorul si ca in anul 2021 va atinge suma de 100.000$ per Bitcoin. Pompliano spune ce bitcoinul este o alternative excelenta de investitie in cadrul sistemului monetar actual si ca investitorii din aceasta sfera vor fi fericiti.

Daca predictia se va adeveri, Bitcoinul va avea o capitalizare de 2 trilioane de dolari. Avand in vedere capitalizarea aurului care este mai mare de 2 trilioane putem spune ca exista o posibilitate ca Bitcoinul sa ajunga la aceste nivele. In orice caz doar timpul va spune ce se va intampla.

Dan Morehead, $110.000, Data: August 2021

Din nou, un alt investitor important din aceasta sfera , Dan Morehead pretinde ca Bitcoin va atinge 110.000$ per Bitcoin pana la sfarsitul lunii August 2021.Fondatorul Pantera Capital Investment Group spune ca acestia au cercetat ultimele doua injumatatiri de recompense din istoria BTC-ului si ca aceasta a urcat semnificativ dupa ambele evenimente.

Morehead adauga ca aceasta predictie a sa se poate extinde pana la 550.000$ per BTC in aceasi perioada de timp dar ca nivelul de 110.000$ este cel mai probabil de a fi atins.

PlanB: $100.000, Data: 2021

PlanB este un analist de pe Twitter. El a creat un model pentru bitcoin ce este folosit pentru metalele pretioase ca aur , argint. Confirm modelului sau ( Stock to Flow S2F ) Pretul va atinge 100.000$ per BTC in 2021. Modelul se foloseste de raritatea activului si de cererea acestuia. Dupa injumatatirea recompensei pentru mineri, analistii se asteapta ca piata sa se indrepte spre noi recorduri pozitive.

S2F este un model controversat, dar in acest moment functioneaza, predictiile anterioare fiind corecte. Avand in vederea volatilitatea Bitcoinului situatia se poate schimba, dar este cu siguranta un model la care sa ii acordam atentie in viitor.

Andy Edstrom, $400.000, Data: 2030

Autorul cartii numite "De ce sa cumperi Bitcoin" , un investitor californian este un mare fan al Bitcoinului. Acesta spune ca Bitcoin poate sa atinga cu usurinta capitalizare de 8 trilioane de dolari in urmatoarea decada. De notat ca 8 trilioane de dolari este capitalizarea aurului in acest moment. Multi oameni vad Bitcoinul ca pe un aur digital si Edstrom cu siguranta crede ca aurul digital poate sa acapareze din piata aurului si chiar sa o depaseasca la un anumit punct.

Sa vedem detaliile predictiei. Daca Bitcoinul atinge 8 trilioane de dolari capitalizare, atunci un Bitcoin ar valora 400.000$ per BTC. Acest eveniment ar insemna o urcare de 40 de ori fata de pretul actual. Posibil ? Poate, in mod special daca tu crezi ca si Edstrom ca BTC va deveni moneda globala in 10 ani.Mai bine sa acumulezi niste satoshi in acest caz.

Tom Lee, $125.000, Data: 2022

Fondatorul companiei de analitica si research Fundstrat Global Advisors, este un mare taur privind bitcoinul. Mereu vorbeste in favoarea monedei portocalii. Acesta spunea in Ianuarie 2018 ca pretul bitcoinului va atinge 125.000$ per BTC la finalul anului 2022.

In orice caz, Lee este intotdeauna fericit sa isi modifice opiniile. Acesta a mai prezis ca in 2018 vom avea bitcoinul la 25.000$ per BTC dar si ca acesta va urca pana la sfarsitul anului 2020 la 100.000$ per BTC. Avand in vedere ca acestea nu s-au adeverit putem sa privim cu susceptibilitate cele spuse de Tom Lee.

Tim Draper, $250.000, Data: 2022

Draper este un investitor si a avut diferite investitii de succes de-a lungul carierei cum ar fi : Hotmail Apple, Tesla si Skype. Acesta este un fan Bitcoin, facand prima investitie cand Bitcoinul era cotat undeva la 600$.

Draper este foarte insistent pe predictiile sale care sustin ca la finalul anului 2022 vom vedea pretul Bitcoinului la 250.000$ per BTC. Le repeta de nenumarate ori de cate ori are ocazia

"In cinci ani vei intra si vei incerca sa platesti cu FIAT ( moneda emisa de guverne ) o cafea la Starbucks si barista va rade de tine intrebandu-te daca nu cumva vrei sa platesti in scoici ?"

Mike Novogratz, nou record istoric, Date: 2020

Fondatorul bancii de cryptomonede Galaxy Digital, Mike Novograts este un mare fan al cryptomonedelor. Acesta a spus anterior ca ar putea sa iasa din aceasta sfera daca Bitcoinul nu va atinge un record istoric pana la sfarsitul anului 2020. Acest considera ca macro-economia va crea o furtuna perfecta pentru Bitcoin si cryptomonede.

Potrivit acestuia este un interes enorm al investitorilor catre aceasta piata si ca si-a marit capitalul de Bitcoin in timpul incercarii de salvare a economiei de catre bancile centrale prin printarea a miliarde de dolari si punerea acestora in piata.

“Observ investitori ce nu i-am vazut pana acum , investitori de fonduri tip hedge, investitori cu capital mare, care intra pentru prima oara in aceasta piata. Daca nu se va intampla ceva pana la sfarsitului anului, s-ar putea sa imi 'agat ghetele in cui'.Deoarece daca nu reusim acum , atunci cand ? Trebuia deja ca o dublare sa aiba loc. Dar mai este timp pana la sfarsitul anului"

Cameron Winklevoss, $40.000, No Date

Am salvat cele mai vechi predictii la sfarsit si aceasta vine de la unul din gemenii Winklevoss, Cameron. Co-fondator ar exchange-ului Gemini a spus in 2013 ca pretul bitcoinului va atinge 40k in urmatorii ani. In acel moment pretul bitcoinului treubia sa urce de 40 de ori ceea ce parea ireal la acel moment.

Acesta a spus:

''Micul scenariu al taurilor pentru bitcoin este o piata de 400 de miliarde de dolari , deci 40.000 de dolari pe moneda. Dar cred ca aceasta capitalizare poate fi mai mare. Cand se va intampla, daca se va intampla, nu stiu , dar daca se va intampla se va intampla mai rapid decat s-ar putea astepta oricine"

Concluzii

Astazi, am listat unele din cele mai bune si nebune predictii privind pretul bitcoinului de la cele mai importante figuri din industrie. Dar am dori sa va spunem sa nu investiti decat daca ati facut un research legat de Bitcoin inainte. Cu siguranta acestia sunt oameni reputabili in aceasta sfera dar cuvintele acestora sau reputatia nu garanteaza corectitudinea predictiilor.