Cat de mult am nevoie, sunt banii mei siguri sau care sunt profiturile ? Sunt probabil cele mai intalnite trei intrebari pe care ti le pui in legatura cu stakingul de cryptomonede.

Toate acestea au o legatura mare cu moneda pe care alegi sa faci staking cu ea, cat de mult iti permiti sa investesti si ce fel de platforma de investitii vei folosi. Acest ghid iti va improspata cunostiintele legate de staking si iti va arata cele mai bune platforme de staking cu ajutorul carora poti sa faci un venit pasiv.

Diferenta dintre platformele de staking si masternode-uri

Toate retelele de blockchain proceseaza tranzactiile automat cu ajutorul calculatoarelor distribuite geografic, cunoscute ca si noduri. Oamenii se alatura retelei pentru a procesa,confirma si securiza reteaua, iar ca recompensa acestia for primi monede in functie de contributiile aduse.

Masternode-uri

Masternode-urile sunt superioare nodurilor dintr-o retea de blockchain , avand mai multe privilegii si capabilitati decat nodurile normale. Acestea valideaza, actualizeaza si adauga siguranta in retea. Acestia castiga o parte semnificativa din retea, deoarece au un numar mare de monede blocate ca si colateral.

Pe majoritatea retelelor, masternode-urile sunt simple de rulat, dar au nevoie de un numar mare de monede ca si investitie. De exemplu DASH, necesita un depozit de 1000 de DASH pentru a putea incepe un masternode, lucru care ar costa in jur de 78000$ la pretul de 78$ / DASH.

Platformele de staking

Daca nu ai inca banii necesari sau nu vrei sa investesti asa de mult intr-un masternode, ai posibilitatea alegerii unei platforme de staking si cu ajutorul platformei sa te alaturi altora pantru a crea un masternode, ruland astfel un masternode la comun.

Platformele de staking ofera servicii de staking ieftine si  accesibile.Acestea iti vor oferi si o lista de monede din care poti sa alegi si sa investesti in ele.

Aceasta este lsita de masternode-uri si platforme de staking.

1.  Dash

Nu trebuie lasat uitarii DASH-ul cand vine vorba de cele mai bune masternode-uri. Unul dintre cele mai bune site-uri de masternode-uri : masternodes.online, estimeaza ca numarul de masternode-uri ative pe DASH este 3510 masternode-uri active. Actuala returnare a investitiei este de 6.25% cu distribuirea recompenselor odata la 24 de ore.

Porninrea unui masternode de Dash este relativ scump, dar poti sa te alaturi cu alti oameni si sa formezi un masternode comun. Cu siguranta rasplata va fi mai mica daca nu rulezi de unul singur un masternode, dar este o buna optiune de a incepe sa ai venituri pasive.

2.  MyCointainer

Aceasta este probabil cea mai dezvoltata platforma de staking, orientata catre incepatori. Nu exista o limita minima de investitie si poti sa cumperi monedele direct de pe platforma cu FIAT

MyCointainer merge mai departe de a oferi servicii de staking.Ca membru ai acces la metode aditionale de a iti creste profiturile prin planuri de subscriptie, bonusuri zilnice, airdrop-uri si giveaway-uri. Odata ce te inregistrezi vei obtine o multime de informatii prin blog, informatii ce te vor ajuta sa te ghideze catre cea mai buna investitie.

3.  Blocknet(BLOCK)

Blocknet este o platforma de blockchain cu un exchange decentralizat care doreste sa ofere servicii inter-blockchain. Acesta functioneaza ca o combinatie de noduri si masternode-uri. Nodurile sunt responsabile pentru colectarea comisioanelor si distribuirea lor in mod proportional in timp ce masternode-urile se ocupa cu trade-urile de pe exchange.

Nodurile vor primi 70% din recompensa / block iar suma minima de BLOCK ce trebuie tinuta ca si colateral este de 5000 BLOCK.

Blocknet este una dintre cele mai ieftine masternode-uri pe care le poti rula, la pretul de 1.45% ai avea nevoie de o investitie de 6000$. Reteaua are in jur de 476 de masternode-rui si lunar aduce un venit de aproximativ 80$.

4. PIVX (Tranzactie privata verificata instant)

PIVX este o cryptomoneda de tip PoS ce isi recompenseaza comunitatea care decide sa participe in rularea retelei. Reteaua PIVX are doua nivele de staking, pentru cei care au PIVX in portofel si pentru cei care vor sa detina un masternode in retea.

Masternode-urile de PIVX sunt fundamentale retelei, deoarece nodurile normale nu pot sa faca ceea ce face un masternode. Minimum de monede pentru un masternode de PIVX este de 10000 de bucati care costa in jur de$2,865, la pretul de $0.288 PIVX.

Numarul curent de masternode-uri in retea este de 1650 cu un venit de 20$ pe luna si o returnare a investitiei anuale de 8.96%.

5. Everstake

Everstake este un alt serviciu de staking pentru investitori si pentru detinatorii de token-uri. Ofera o gama variata de monede de tip PoS cu profituri de la 5 la 20% anual. Daca doresti sa faci staking cu monede precum XTZ, ATOM sau ICON, Everstake este cel mai bun loc.

Majoritatea monedelor de pe Everstake sunt monede de tip PoS pe care poti sa faci staking fara a fi nevoie sa cumperi un masternode sau sa te alaturi altora pentru a rula un masternode comun.

6. Simple PoS Pool

Simple PoS Pool este ecosistemul unde gasiti toate lucrurile legate de PoS ce au fost construite pentru a face cat mai usor stakingul pentru oricine. Este cea mai mare platforma de masternode-uri la comun, unde utilizatorii pot primi recompense mai mari si pot stake-ui cu diferite monede.

Simple PoS Pool foloseste transparenta privind recompensele iar utilizatorii pot stake-ui individual sau pot sa se alatura la comun cu altii. Avantajul acestor asocieri pentru a crea un masternode, este ca nu ai nevoie de tot colateralul unui masternode pentru a beneficia de staking.

Aceasta este una din cele mai bune platforma pentru masternode-urile la comun care iti poate aduce profit pasiv.

Ultimele ganduri

Rularea unui masternode este sigura, deoarece ai la dispozitia ta fondurile si doar tu poti decide ce se intampla cu acestea. La fel si profitul este doar al tau. Uitandu-ne la alte servicii de staking, ai incredere ca fondurile tale vor fi tinute in siguranta de un intermediar, lucru care, desi este mai usor si mai ieftin, prezinta unele riscuri.

Serviciile de staking de mai sus, sunt insa servicii care au un istoric fara probleme si au dovedit ca pot sa fie folosite de investitori. Cu atat mai mult ca si aceste servicii de staking castiga si ele daca tu vei castiga, asa ca este in interesul lor ca investitorii sa aibe investitia sigura si sa ii ofere posibilitati de propfit.