Industri mata wang kripto tercetus untuk beberapa tahun akan datang dan orang berkerja keras untuk memudahkan integrasi massa terhadap teknologi yang bahru dan kelebihannya ke dalam dunia ini. Dalam sepuluh tahun, inovasi dan maklumat yang luar biasa yang telah dicipta sememangnya hebat.

Pemasaran dan pengiklanan memainkan peranan yang penting dalam memulakan persepsi terutamanya produk baharu atau perkhidmatan untuk memberikan kesedaran. Perkara ini telah dicapai dengan menyediakan maklumat tentang masalah, peluang, dan penyelesaian.

Panduan ini akan menunjukkan anda sebab utama kenapa pemasaran dan maklumat kritikal sekarang terhadap industri kripto.

1.Membina Kesedaran terhadap Konsep Mata Wang Kripto

Mata wang kripto dan pusat teknologi blok rantai terhadap desentralisasi, satu konsep yang akan berevolosi  setiap industri. Bukti ini dalam revolusi kewangan yang berterusan telah dibawa oleh Bitcoin dan pelbagai altkoin yang lain yang mempersembahkan nilai unik kepada masyarakat.

Orang yang sedar ingin orang lain turut sedar tentang perkara ini. Mereka telah memulakan projek kerjasama seluruh dunia yang membolehkan orang seluruh dunia boleh turut serta.

Perkara ini termasuk pemaju dan fokus ke atas infrastruktor dan aplikasi. Peminat ini menyebarkan maklumat dan pelabur, pedidik yang memberitahu orangterhadapa aspek kritikal sebagaimana fasilitator yang menginovasikan penyelesaian yang sesuai untuk menyambung jurang maklumat.

Pemasaran dan pengiklanan cara yang terbaik untuk mendapatkan maklumat tentang produk mata wang kripto, perkhidmatan, dan peluang kepada sasaran para hadirin dengan penyampaian yang betul.

2.Mempersembahkan Nilai Kripto sebagai Sistem Kewangan Baharu  

"Ilmu itu berkuasa" ialah frasa yang tinggi nilanya yang dicipta oleh Sarjana pada abad yang lalu. Ia berasal dari mengakseskan kepada maklumat, dan bukan sahaja maklumat malahan jenis yang betul. Ia rahsia perdagangan lama bahkan produk dan perkhidmatan dengan nilai yang luar biasa boleh gagal kerana orang tidak sedar tentang kewujudannya.

Mata wang kripto ditunjukkan dalam kewangan desentralisasi. Sistem inklusif yang memerlukan jalan pintas untuk berkerjasama dengan perbankan dan tahap bagi semua orang untuk mengambil bahagian dalam ekonomi global.

Perkara ini telah dicapai dengan menggantikan pihak ketiga dengan urus niaga automatik yang membolehkan orang untuk berurus niaga, menghantar dan menerima wang secara terus dan rakan kepada rakan dengan sekelip mata.

Cabaran paling besar sekarang ini adalah mendidik orang tentang bagaimana sistem berfungsi untuk memastikan dapat memberikan kepercayaan, beberapa terma dan konsep terutamanya kepada orang yang biasa dengan perbankan tradisional.

Terdapat segelintir orang yang melihat turun naik yang menganggap industri kripto perkara yang teruk kerana pengalaman ketika krisis kewangan. Walau bagaimanapun, Bitcoin telah bertanggungjawab untuk mencipta jutawan yang berlipat ganda.

Jadi, peranan kedua bagi pemasaran dan pengiklanan adalah untuk menarik perhatian sekurang-kuragnya pelabur untuk melayari potensinya. Sebagai contoh, komuniti Bitcoin memberikan ganjaran kepada Peter Schiff, seorang pemilik pelaburan emas dan pengkritik tegar terhadap Bitcoin, dengan beberapa BTC untuk mencuba dan mengubah perspektif negatifnya terhadap BTC.

3. Menarik Pelabur, dan Pemaju Ekosistem yang Meluaskan Penggunaan Kes.

Majoriti pengguna kripto awal membentuk generasi muda yang berfikiran teknologi yang merasakan bahawa sistem kewangan pada masa ini tiada tempat untuk mereka.

Sementara perkara ini boleh berhujah dengan tepat, pengguna kripto oleh generasi muda juga dikompaun dengan fakta teknologi yang telah menjadi sebahagian beasr daripada kehidupan mereka.

Walau bagaimanapun, pegawai bank dan pemiutang sentiasa tegar untuk melabur dalam teknologi baharu yang tidak pernah dicuba sekali pun. Jadi, pemaju kripto perlu menjadi kreatif dan mempersembahkan projek blok rantai mereka yang menunjukkan kepada pelabur yang memegang nilai untuk mereka dan meneroka cara baharu untuk meningkatkan kapital.

Walaupun hari ini, pegawai bank mengetahui bahawa peratus orang yang tiada bank yang mempersembahkan dunia sebagai simpanan harta yang tidak digunakan tetapi mahal untuk mencapainya dengan model perbankan yang ditubuhkan. Jika melalui pemasaran dan pengiklanan, kripto-verse boleh menunjukkan mereka bagaimana melakukannya dengan murah. Ia mungkin menunjukkan hasil bukan hanya pelabur malah lebih banyak salibi kripto.

4. Ciptaan Kekayaan  

Mata wang kripto mempunyai pasarannya tersendiri, dan telah melakukab kerja yang terbaik untuk menaung dan pencerminan mata wang fiat dalam pasaran tradisional. Walau bagaimanapun, pasaran kripto yang dipengaruhi oleh pergerakan harga Bitcoin ialah aset yang tidak dirancang.

Perkara ini bermaksud pergerakan pasaran kripto dipengaruhi faktor dalaman yang tidak berkaitan dengan pasaran tradisional. Oleh sebab itu, kripto-verse telah mencipta pangkalan data yang luas untuk maklumat dan penunjuk yang penganalisis boleh digunakan untuk berkemudi pasaran dan menjana keuntungan. Ia termasuk berita, analisis, inovasi dan petua untuk membantu kedua-dua pemula dan pakar untuk berdagang dengan cermat.

Kebanyakan usahawan dilahirkan daripada usaha niaga dengan mencipta lawan sesawang berita kripto, podcast, monitor aset, pertukaran, pemaju blok rantai ekosistem dan juga kedai-sehenti untuk semua kripto.

Contohnya, maklumat laman sesawang seperti CoinMarketCap menyenaraikan semua perbezaan jenis token dan nilai pasaran mereka. Penerangan tawaran yang lain dan analisis kritikal terhadap koin Kripto serta kekuatan dalam penggunaan kes.

Contoh terbaik untuk ini ialah Crypto Adventure, kedai sehenti untuk sebarang kripto yang dipersembahkan oleh pakar dan peminat kripto. Laman ini ialah salaha satu laman yang sumbernya boleh dipercayai untuk peluang pelaburan kripto baharu. Pemupuk kepercayaan dalam komuniti yang berkembang terhadap ciptaan kekayaan.

Akibatnya, industri mata wang  sememangnya sistem berdasarkan insentif, dan projek dilanacrak dalam platform mereka dengan menggunakan ganjaran token yang kebanyakan melalui Airdrop. Apabila projek dipilih dan berjaya dilaksanakan, orang yang memegang jumlah besar token mempunyai peluang tanpa penghujung untuk mencipta kekayaan yang besar daripada pelaburan awal.

Kesimpulannya  

Akhir sekali, ia jelas bahawa buat masa ini, industri mata wang kripto ialah satu pihak yang melakukan banyak merapatkan jurang antara teknologi dan pasaran tradisional yang kekal separa tegar. Ia menginspirasikan tokenisasi kepada kebanyakan projek yang memberi rata-rata pelabur peluang dan membuka peluang pelaburan kepada pol global pelabur.

Dalam spektrum kripto, bahasa pemasaran dan pengiklanan adalah unik dan ditujukan kepada pengikut prinsip kripto komuniti yang memahami apa yang sedang berlaku sekarang. Oleh sebab itu, pemasar dari luar perlu memahami demografik untuk mengetahuinya. Sebaliknya, komuniti kripto melakukan kerja yang bagus untuk mencuba dan memasarkan konsep kripto di dunia luar, dan mereka memperoleh secara perlahan-lahan.