MyCointainer İncelemesi: MyCointainer ile Online Para Kazan!

Kripto paralara yatırım yapmak, diğer yatırım türlerine kıyasla çok daha zor ve komplike bir iş gibi gelebilir. Kripto paralar gibi yeni yatırım ürünleri, birçok kişi için anlaması zor ve uygulaması sıkıntılı olan bir tür olabilir. Ancak eğer doğru kripto para trading stratejilerini uygularsanız, o zaman çok daha fazla oranda para kazanabilirsiniz. Aynı zamanda sabır etmek de, bu alanda başarılı olmak için temel noktalardan biridir.

Kripto paralar, volatil yatırım araçlarıdır. Yani bu ürünlerin fiyatları sürekli olarak sert bir şekilde artar ya da azalır. Bu durum, tecrübeli yatırımcılar ve traderlar için büyük fırsatlar doğursa da, eğer bu alanda yeni iseniz sizi çok zor durumda bırakabilir. Yeni bir kişiyseniz, bazı stratejilere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bugün biz sizlere kripto para trading stratejisi için bazı temel bilgiler vereceğiz.

Kaybetmekten Korktuğunuz Para ile Yatırım Yapmayın

Yatırım yapmak ve trade etmek, ekstra para kazanabileceğiniz yollardan birisidir. Ancak diğer yatırımlarda olduğu gibi, bu yatırım türünde de para kaybetme riskiniz oldukça yüksektir. O sebeple yeni bir kripto para trading stratejisi belirlemeden önce bu konuya göz atmalısınız. Öteki türlü, kripto para işlemleri yapmak sizin için tam bir azap haline gelebilir. Buna ek olarak arkadaşlarınızdan borç alarak ya da bankadan kredi çekerek kripto para yatırımı yapmak doğru olmayacaktır. Kendi birikimleriniz ile yatırım yapmalı ve tüm paranızı kaybedeceğiniz bir ihtimalde dahi ekstra bir plana sahip olmalısınız.

Tüm Yumurtaları Aynı Sepete Koymayın

Kripto para sektöründe toplamda 2 bini aşkın ürün bulunur. O sebeple de portföyü genişletmeyi düşünmelisiniz. Çeşitlilik, portföy için çok iyi bir şeydir. Ancak elbette bunu yaparken bazı ürünlerin ve koinlerin oldukça riskli olduğunu göz önüne almalısınız. Portföyü çeşitlendirme yoluna giderseniz, o zaman riski de azaltmış olursunuz. Trade ederken her zaman şunu aklınızda bulundurun: Para kaybetmemek, kazanmamaktan önce gelir. Yani, paranızı kaybetmediğiniz her ortamda kazanmış olursunuz ve bu sebeple portföy çeşitlendirmesi önemlidir.

Kar Almayı Unutmayın

Trade etmenin ana amacı para kazanmaktır. Bizim ülkemizde güzel bir söz vardır. Kar cebe yakışır, denir. Bu sebeple kar alma noktaları belirlemek, önemli bir trade etme stratejisi olarak karşımıza çıkar. Eğer bunu doğru bir şekilde yaparsanız, o zaman çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Bazen her zaman daha fazlasını istersiniz ancak dönem dönem bir adım geri adıp kar realizasyonu yapmak da çok akıllıca olacaktır.

Araştırmaya Vakit Ayırın

Kripto para sektörü birçok yatırımcı ve katılımcı için yeni bir sektördür ve bu sebeple de araştırma yapmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Bu sektör yeni olduğu için detaylı ve gerekli araçlara ulaşmak her zaman kolay olmamaktadır. Bu sebeple de kendi araştırma ve analizlerinizi yapmanız çok büyük bir önem taşır. Kripto para trade ederken en temel şeylerden birisi de kendi araştırmanızı yapmanızdır. Araştırmanızda, yatırım yapmayı düşündüğünüz kripto paraların özelliklerini araştırmalı ve bunun sizin amaçlarınıza uygun olup olmadığını araştırmalısınız. Detaylı bir şekilde projeyi ele almalı ve neyi başarmak istiyorlar, bu konuya ciddi bir şekilde eğilmelisiniz. Tün bu bilgiler, yatırım yapmadan önce çok gerekli olan temel şeylerdir. Bunları bilmeden sakın yatırım yapmayın. Eğer iyi ve detaylı bir araştırma yapmazsanız, iyi bir para kazanma şansınız ciddi oranda düşecektir.

Hype ve FOMO'dan Kaçın

Kripto paralar için son dönemde ciddi bir hype var. Herkes, bu ürünlerin geleceğe damga vuracağını söylüyor. Ancak realitede ise sadece çok az kripto para bunu başarabilecek. Bu sebeple hype, size yanlış kararlar aldırabilir. Bunu çok iyi bir şekilde ele almalısınız. Doğru ve ayağı yere sağlam basan kararlar vererek, FOMO'dan da kaçınabilirsiniz. FOMO, temel olarak kar kaçırma korkusudur. Yani bir ürün yükselirken, siz de yükselmeye devam edeceğini düşünerek yatırım yaparsanız ancak bu çok doğru bir karar olmaz. Genelde zaten ürünler, direkt olarak düşer ve paranızı kolayca kaybedebilirsiniz.

Hem Teknik Hem de Temel Analizden Yararlanın

Teknik analiz, tıpkı borsa için olduğu gibi, kripto para birimi ticaret stratejisi için çok önemli bir şeydir. Teknik analizde, gelecek hakkında bir tahmin yapmak için hacim ve fiyat gibi geçmiş verileri analiz edebilirsiniz. Bu çok kullanışlı bir araçtır ve birçok deneyimli tüccar kararlarını vermek için teknik analize güvenmektedir. Teknik analiz hakkında hiçbir fikriniz yoksa, bazı derslere katılabilir veya internetten bilgi alabilirsiniz. Ancak bunun için yeterli zamanınız yoksa, tanınmış bazı kripto para tüccarlarını Twitter, Reddit ve Tradingview'da takip edebilirsiniz. Ancak, kendi analizinizi yapmanızı önemle tavsiye ederiz.

Teknik analize ek olarak, temel analiz de tüccarların genellikle kripto para ticareti stratejisini aradığı bir başka şeydir. Temel analiz ile, topluluğun gücü, kullanım oranı, arz ve ağ gibi temel ilkelere bakarak projenin değerini belirlemeyi amaçlayabilirsiniz.

Deneyimli ve başarılı yatırımcıların çoğu her iki yöntemi de kullanmaktadır. Bu size daha iyi bir başarı şansı verecektir. Daha önce söylediğimiz gibi, kripto para birimleri için yatırım kararları zor olabilir. Bu yüzden daha fazla para kazanmak için alabildiğiniz kadar bilgi edinmeye çalışmalısınız. Hem temel hem de teknik analiz size gelecek hakkında birçok önemli bilgi verecektir.

Her Zaman Bir Planınız Olsun

Kripto para ticareti yapmadan önce aklınızda bir plan oluşturmalısınız. Bu plan, giriş ve çıkış noktalarını ve ne kadar bekleyebileceğinize ne kadar yatırım yapacağınızı içerir. Bunları göz önünde bulundurarak, birçok trader'ın karşılaştığı sorunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. Açık ve düzenli bir planınız varsa, bu size kripto para ticareti yaparken ihtiyacınız olacak sakinliği verecektir. Başarısızlık açısından, sizi en kötü senaryoya hazırlamak için aklınızda bir B Planı olmalıdır.

Bugün, size kripto para ticareti stratejisi hakkında bazı ayrıntılar vermeye çalıştık. Bu ipuçlarının size başarıyı garanti etmediğini belirtmek gerekir. Ancak, bu kripto para ticareti yaparken para kazanma şansınızı büyük ölçüde artıracaktır. Maceranızda size bol şans diliyoruz!