Ether este în prezent a doua cea mai proeminentă și cea mai profitabilă investiție criptografică, cu un preț unitar de 348,45 dolari și un plafon de piață de peste 39,3 miliarde de dolari. Gazda monedei, Ethereum blockchain, a fost lansată în 2015 cu cele mai futuriste funcționalități, inclusiv capacități de contract inteligente.

Cu toate acestea, la fel ca toate celelalte criptomonede, eterul de tranzacționare vine cu multe riscuri, inclusiv atacuri de hacking și phishing, cauzate uneori de vulnerabilitățile contractului inteligent. Prin urmare, pentru a investi în eter, comercianții trebuie să asigure confidențialitatea și securitatea tranzacțiilor lor. Mai mult, au nevoie de asigurare că nimeni nu poate retrage tranzacția în conturile de origine. Iată câteva sfaturi de confidențialitate pentru stocarea și tranzacționarea Ether în 2020.

Aplicați tehnica 2 Factor Authentification în portofele

Cheile private sunt semnături digitale formate din numere și litere pentru a asigura aprobarea tranzacțiilor în și din portofel. Spre deosebire de cheile publice, care pot fi partajate, cheile private ar trebui să rămână în posesia proprietarului portofelului. Pentru securitatea acestor chei, lumea criptografică a introdus portofele criptografice care se concentrează pe protejarea și privatizarea detaliilor tranzacțiilor. Cu toate acestea, la fel ca alte aplicații, spargerea portofelelor este ușoară, mai ales dacă există o lipsă de protocoale de securitate.

Prin urmare, pentru a consolida securitatea portofelului, majoritatea portofelelor oferă tehnici de autentificare prin parolă pentru a verifica proprietarii și utilizatorii de conturi. Majoritatea utilizează o tehnică de autentificare cu un singur factor, necesitând doar un set de parole sau detalii de autentificare. Cu toate acestea, dacă un criminal accesează parolele, acesta poate fura cu ușurință tot eterul stocat în cont.

O tehnică de autentificare mai avansată, autentificarea cu doi factori, a venit pentru a rezolva problemele din jurul SFA. 2FA necesită două detalii de verificare pentru a permite utilizatorului să intre în cont. Prin urmare, proprietarii de portofele pot folosi atât coduri de acces, cât și detalii de identificare biometrice pentru a-și proteja portofelele.

Chiar și atunci când un atacator are acces la parole, nu poate accesa contul fără al doilea factor de identificare. Folosirea biometriei ca al doilea factor întărește accesul la intrusi, deoarece toată lumea are un set distinct de biometrie.

Folosirea 2FA reduce șansele de atacuri de phishing în portofele individuale, menținând astfel eterul stocat în siguranță. Cel mai obișnuit activator 2FA este aplicația de autentificare Google, care produce o nouă cheie de autentificare de fiecare dată când o persoană se conectează la contul său.

Protejarea cheilor dvs. private în depozitarea la rece

Majoritatea portofelelor criptografice sunt bazate pe web; astfel, utilizarea acestora necesită acces la internet. Cu toate acestea, deși portofelele de operare protejează activele, portofelele pe internet nu sunt în întregime sigure. Internetul este o sursă de provocări severe de securitate, cum ar fi hacking-ul și phishing-ul.

Cu toate acestea, există a doua opțiune pentru portofele, portofele offline / portofele reci, care asigură că cheile private sunt complet în afara internetului. Există două tipuri majore de portofele reci.

Portofele hardware

Portofelele hardware, cum ar fi Ledger Nano, se prezintă sub forma unui dispozitiv hardware pentru computer, precum un disc flash. Un utilizator stochează cheia privată în portofelul offline. Astfel, hackerii de internet nu vor avea acces atâta timp cât hardware-ul rămâne deconectat. Mai mult, nano-ul contabil implantează securitate de nivel militar pentru accesul extraterestru al portofelului hardware la cheile private.

Portofele de hârtie pentru depozitare la rece

Portofelele de hârtie sunt forme de depozitare la rece în care utilizatorul imprimă chei private pe o bucată de hârtie. Mai mult, utilizatorul poate decide să publice mai multe bucăți de hârtie și să le plaseze diferit pentru backup. Aceste portofele sunt bune pentru stocarea semnăturilor digitale, deoarece sunt offline și nu pot fi accesate de la distanță. Folosirea portofelelor hardware și de hârtie pentru a stoca cheile private eter oferă securitate maximă pentru toate activele stocate.

Portofele cu mai multe semnături

Multisemnătura, așa cum sugerează și numele, este o tehnică de autentificare a tranzacțiilor care implică mai multe semnături ale unei persoane. În criptografie, semnătura multiplă constă în utilizarea mai multor chei private pentru a autoriza tranzacțiile. Fiecare tranzacție necesită mai multe chei; astfel, dacă o persoană are un singur set de chei, nu poate finaliza nicio tranzacție. Fiecare portofel primește două sau mai multe chei, una rămânând la companie, cealaltă la proprietarul portofelului și poate că o terță parte are acces de rezervă. Deținătorul cheii terță parte trebuie să fie cineva de încredere, poate un prieten de încredere. Cu toate acestea, un portofel cu mai multe semnături este încă un portofel fierbinte; astfel, se confruntă cu probleme similare tuturor portofelelor online.

Utilizați Bitcoinmix.org (Ethereum Tumbler)

Bitcoinmix.org este un tumbler criptografic care asigură utilizatorilor eter și tranzacțiile lor să rămână sigure și complet anonime. Bitcoinmix.org folosește algoritmi specializați pentru a asigura securitatea deplină a identității.

Soluția lor de mixer Ethereum reușește să păstreze anonimatul complet prin amestecarea eterului de la diferiți oameni într-un grup mare de active. Din momentul în care eterul ajunge la mixer, nimeni nu le poate retrage în portofelul lor de origine. Mai mult, aceste active nu sunt asociate cu identități din lumea reală, adică o persoana.

În timpul creării unei comenzi, bitcoinmix.org nu înregistrează nicio informație personală. Detaliile despre orice tranzacție sunt, de asemenea, păstrate private numai pentru proprietarul portofelului. În plus, platforma este automatizată; prin urmare, după fiecare tranzacție, platforma șterge automat toate detaliile personale. Utilizarea bitcoinmix.org este cel mai bun mod de a asigura securitatea maximă a lui Ether.

Cuvânt final

Deși tranzacționarea Ethereum are riscuri semnificative de securitate, există multe modalități diferite de a vă asigura că eterul rămâne în siguranță. În primul rând, selectarea portofelului, fie că este rece, fierbinte sau cu mai multe semnături, este primul pas pentru a garanta securitatea completă a eterului. Portofelele reci pot rămâne offline; prin urmare, reduce relativ șansele atacurilor de phishing.

Alte portofele oferă opțiunea de autentificare cu doi factori, care necesită două detalii de verificare pentru a utiliza un cont. Opțiunile multi-sig din portofele asigură faptul că infractorii cu un set de chei private nu vor aproba tranzacțiile.

Cel mai bun și mai fiabil mod de a stoca eterul în siguranță și în mod privat este utilizarea bitcoinmix.org; platforma amestecă monede noi într-un bazin mare de ethereum. Acest mixer asigură faptul că monedele rămân de netrecut la sursa lor, sporind astfel încrederea investitorilor. Investitorii pot utiliza oricare dintre pașii de mai sus, dar pentru o securitate eterică de încredere, bitcoinmix.org este soluția.